top of page

MORGEN SCHIJNT DE ZON
3X RAUW

Morgen Schijnt de Zon - Ans Steegh
Morgen schijnt de zon - Cover
Morgen schijnt de zon - Back
  • Prijs boek: €20,- excl. verzendkosten

  • Prijs e-book: €10.-

Omschrijving

 

Rauw, grillig, liefdevol.

Met dit boek leef je mee door drie verschillende rouwprocessen. Rouw na het overlijden van een broer, een partner en uiteindelijk een kind.
 

Wat het boek bijzonder maakt is dat het fenomeen rouw vanuit de beleving is beschreven. Je ervaart de verschillen van de impact.

De delen uit het dagboek vertellen over een rouwperiode die geen einde kent. Rouw tot in het diepst van de ziel en die vol liefde en hoop uitreikt naar de toekomst, want morgen schijnt de zon.

 

De handreikingen aan de rouwende, de omgeving en de professional zijn bruikbaar en praktisch vanuit de ervaring gegeven.

REVIEWS

De drie verhalen zijn erg indrukwekkend. De situaties zijn helder beschreven en het maakt de verschillen zichtbaar tussen het sterven van een broer, een partner en een kind. Allemaal rouw en allemaal verschillend.

 

De verhalen komen bij mij als lezer binnen. Mooi is hoe voelbaar is gemaakt dat ‘hét rouwproces’ niet bestaat, maar dat rouwen eerder een meanderende levensweg is: zoekend en ontdekkend betekenis geven aan het verlies.

 

De wijze waarop de handelingen van dag tot dag beschreven zijn, maken de verschillende kleuren van het rouwproces zichtbaar. Ook zie je waar de valkuilen en hobbels zijn waar rouwenden in terecht kunnen komen.

Marianne, 
Rouwbegeleider

Een meeslepend en boeiend geschreven verhaal waar verlies in alle facetten centraal staat.
 

In mijn overtuiging kan dit boek gezien worden als een “verwerkboek” wat bij andere lotgenoten een sterk gevoel van begrip en begrijpen zal oproepen.

Mij heeft het geholpen om inzicht te krijgen in emoties die tijdens de dagen naar de uitvaart toe maar bovenal daarna kunnen ontstaan. Puur en eerlijk.

 

Krachtig, prettig leesbaar en eerlijk. Inzicht krijgen in emotie van de nabestaande waar elke lezer zijn eigen gevoel bij kan creëren en volgen.

Een positief boek met diepgang geschreven, over dood, liefde, rouw, kracht en moed. Soms intens verdrietig, soms adembenemend liefdevol.

Dit levensverhaal vertelt hoe de dood bij het leven hoort. Hoe men kracht kan putten uit levenservaringen die met de dood te maken hebben. 

Het is een ode aan de liefde en het leven als ervaring zelf. Het is zeer zeker een steun voor iedereen die een levenservaring zoals deze moet meemaken.

Het is ook voor professionals die werken met mensen die rouwen, om verdriet met kracht te vermengen.

Theo, 
Psycholoog

Eyeopener. Door het lezen van de verschillende verhalen las ik dat ik niet alleen mijn zoon verloren heb, maar mijn dochter ook haar broer en hoe ingrijpend dit voor haar is. Dit was mij van tevoren niet zo helder als na het lezen van dit boek.

 

De beschrijving is levensecht en het geeft weer hoe rauw rouw is. Maar het geeft ook gelijk een strohalm om me aan vast te houden. Ik kan blijven hopen dat het straks lichter wordt, dat ik uit dit donkere moeras terug kan komen.

Toon, 
Lotgenoot

Bob Noten,

Uitvaartbegeleider

bottom of page